Puolueleimaaminen on väärinymmärrystä

Päätoimittaja Perttu Kauppinen esitti ESS:n Esalainen palstalla 21.9. käsityksensä, jonka mukaan keskusta ja perussuomalaiset ”hyysäävät” natseja. Päätoimittaja ei ilmeisesti ole oikein paneutunut asioiden ja ilmiöiden taustoihin, vaan lähtee leimaamisen tielle.

 

Perussuomalaiset ovat sekä eduskunnan palkeilla että eri yhteyksissä todenneet, että viime syksyn pakolaistulva oli hallitsematonta ja puuttui maan hallituksessa asiaan. Nyt vasta asiat on saatu jonkinlaiseen järjestykseen, mutta ruuhkien purku vaatii vielä aikaa.

 

Jos jonkin tapahtuman yhteydessä tapahtuu väkivallanteko, niin se ei tosiaankaan liity mitenkään perussuomalaisten toimintaan. Eri järjestöjen toimintaa pitää pystyä toki arvioimaan, mutta jos vaikka urheiluseuran tapahtumassa tapahtuu pahoinpitely, niin ei se edellytä koko seuran lakkauttamista. Yksittäistapaukset ja järjestöt on siis käsiteltävä erikseen.

 

Jos halutaan tarkastella jonkin järjestön toiminta-ajatuksia ja toimintatapoja, niin siihen on viranomaisilla kaiken aikaa mahdollisuus. On kuitenkin varottava, että samalla ei leimata kaikkia kansalaisten mielenilmaisuja, kokoontumisia tai seuratunnuksia. Mikäli näin on tapahtumassa, niin olemme menossa diktatuurin tielle.

 

Meillä Suomessa tapahtuu lähes joka viikonloppu pahoinpitelyitä ja myös näihin liittyviä järkyttäviä surmia useita vuodessa. Pahoinpitelyt kuitataan lehdissä pikku-uutisin ja surmat toki taustoitetaan enemmän. Jos poliittista puoluetta pyritään kytkemään näihin tapahtumiin, niin vähintäänkin puhutaan henkilökohtaisesta väärinymmärryksestä tai poliittisesta tarkoituksenmukaisuudesta. Meillä Suomessa ei ole väkivaltaan perustuvaa puoluetta puoluerekisterissä.

 

Suomessa ei ole enää sen paremmin natsi- kuin kommunistiuhkaakaan, joten jos jonkin järjestön tunnukset viittaavat näihin äärisuuntiin, niin tuskin mitään vallankumousta on tekeillä, vaikka jonkin järjestön toiminta-ajatukset ovat vinksahtaneet raiteiltaan. Suomessa ei ole tarvetta lakeja tarkentaa natsi- tai kommunistiuhkien vuoksi. Mikäli järjestön toiminta-ajatus tähtää selkeästi väkivaltaan tai yhteiskuntajärjestyksen horjuttamiseen, niin useimmiten se voidaan estää yhdistystä rekisteröitäessä tai sitten jälkikäteen toiminnan paljastuessa, mutta järjestövainoihin ei ole mitään syytä. Poliittista ajojahtia aina silloin tällöin tapahtuu perussuomalaisten osalta, kun meitä yritetään syyllistää milloin mihinkin. Poliittista peliä on monella taholla, myös tiedotusvälineissä.

 

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa