Perussuomalaiset vastustavat Vesijärvenkadun kaventamista

Lahden pohjois-eteläsuuntainen keskustaliikenne turvattava

Lahden perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä Lahden Vesijärvenkadun kaventamissuunnitelma on huonosti harkittu kokonaisuus. Katu on pohjois-eteläsuuntaisen autoliikenteen pääväylä kaupungissa. Mikäli kadun autoilun ajoväylää kavennetaan, niin se johtaa väistämättä liikenteen ruuhkautumiseen keskustassa. Lahdenkadun ja Hollolankadun kauttakulkuliikenne ei voi korvata Vesijärvenkadun liikennettä, vaan on toinen merkittävä samansuuntainen liikennöintikatu Lahdessa.

Perussuomalaisten mielestä asiassa on kuultava yrittäjiä, joista 220 on allekirjoittanut vetoomuksen, jolla vastustetaan Vesijärvenkadun kaventamista, koska se haittaa liike- ja muuta yritystoimintaa Lahden keskustassa. Suoritettujen kyselyjen mukaan samaa mieltä on selvästi suurin osa kaupunkilaisista.

Kaventamisaikeiden osalta on kuunneltava myös pelastuslaitoksen näkökulmaa asiaan ja otettava huomioon turvallisuus- ja evakuointisuunnitelmat. Ajoteiden kaventamisella on merkitystä näihin. Aleksanterinkadun kaventamisella oli jo asiointiliikennettä haittaava muutos, joka vaikeuttaa paikallislinja-autojen ja taksien liikennöintiä. Toista samanlaista virhettä ei tule enää tehdä.

Perussuomalaiset vastustavat Vesijärvenkadun tukkimissuunnitelman yhteydessä kaavailtua tunneliyhteyttä ja liittymää Mannerheimin kadulle. Tämä suunnitelma maksaa miljoonia ja on täysin tarpeeton. Lisäliittymä vain hidastaisi Mannerheiminkatua kulkevaa poikittaisliikennettä.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa