Lahden satama-alueen pysäköinnin maksullisuus peruutettava

Lahden Satama Yhdistys ry, Lahden Järvimatkailu Oy ja Ankkurinlahden asukasyhdistys ry jättivät oikaisuvaatimuksen Lahden tekniselle ja ympäristölautakunnalle Lahden sataman pysäköintipaikkojen maksullisuudesta. Lautakunta päätti maksullisuudesta viime joulukuun 12. päivän kokouksessaan. Oikaisuvaatimuksessa haluttiin matkustajasataman maksullisuus poistettavaksi. Lautakunnan enemmistö ei suostunut oikaisuvaatimukseen.

Oikaisuvaatimuksessa todettiin, että maksullinen pysäköinti vaikeuttaa sekä sataman ravintolayrittäjien, järviristeilyjä tarjoavien yrittäjien ja Sibeliustalon elinkeinotoimintaa. Lisäksi maksullinen pysäköinti vaikeuttaa alueen henkilöstön pysäköintiä. Maksullisuuden arvioidaan vähentävän asiakaskäyntejä huomattavasti. Muiden kuin Sibeliustalon osalta, elinkeinotoiminta painottuu pääosin muutaman kesäkuukauden ajalle, jolloin kesäajasta riippuvaisten yritysten on tuloksensa tehtävä. On huomattava, että risteilymatkustajat ovat osan päivää tai koko päivän pysäköintiä tarvitsevia, jolloin maksullisuus käy heille erityisen raskaaksi. Näiden matkustajien palvelu on olennainen osa sataman tuloksesta.

Lahden Perussuomalaiset ry ja sen valtuustoryhmä ovat samaa mieltä oikaisuvaatimuksen esittäjien kanssa. Matkustajasataman maksullisuus on alueen elinkeinotoimintaa merkittävästi jarruttava tekijä. Perussuomalaiset ihmettelevät että Lahti toisaalla toteaa olevansa yrittäjäystävällinen kaupunki, mutta samanaikaisesti vaikeuttaa lautakunnan päätöksellä yrittäjien toimintaa ja tuloksen tekemistä. Perussuomalaisten mielestä matkustajasataman maksullisuudella tulee olemaan huomattavia seurauksia yritysten toimintaa ja satama-alueen vireyteen.

Perussuomalaiset haluavat pysäköinnin maksullisuuden uudelleen arviointia Lahden matkustajasataman elinvoimaisuuden kannalta. Talviaikana yksityiset yrittäjät ovat järjestäneet muun muassa lapsia palvelevan luistelualueen järven jäälle ja siellä järjestetään myös talviajan tapahtumia.

Perussuomalaiset vaativat maksullisuuden peruuttamista satama-alueen pysäköinnin osalta ennen kuin maksumittareita aletaan asentaa. Kisapuiston pysäköintialueen maksullisuus poistettiin vasta kun kalliit mittarit oli jo asennettu.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa